Despre echipa si activitati

Suntem o asociatie de tineri indragostiti de cultura si artele Romanesti ce-si propune sa imbunatateasca vietile tuturor iubitorilor de cultura aducand in domeniul educatie,al turismului si al spectacolului ceva nou si nemaincercat. 

 Ideea noastra are la baza dorinta de intrajutorare intre oamenii implicati in promovarea realelor valori (profesori, ong-uri, mesteri) si cei care produc, prin multa munca, adevarate satisfactii omenirii (si anume, artistii, organizatorii de evenimente, producatorii de divertisment). 

 Despre echipa si activitati

 Zam si Dan, sunt coordonatorii initiativei si persoanele de contact cu care puteti lua legatura daca doriti informatii suplimentare despre proiect.

 In afara acestora, asociatia noastra are in componenta atat oameni de afaceri, cat si profesori, dar mai ales artisti si mesteri populari in colaborare cu care evenimentele noastre pot fi posibile, toti avand ca element comun, dragostea pentru promovarea traditiilor si a realelor talente contemporane.

 Pentru realizarea scopului declarat, asociația își propune realizarea urmatoarelor activități:

  •  Realizarea și editarea de cărti, publicații periodice, pliante, afișe, broșuri, programe informatice, materiale foto-video, precum și alte materiale informative cu scopul crearii unei mișcări de trezire a conștiinței nationale (cu privire la domeniul cultural).

  • Organizarea de evenimente artistice de calitate, reprezentative și educative pentru statul român și de cursuri de pregatire, seminarii, conferințe, dezbateri publice, precum și organizarea de marșuri, manifestații publice cultural-artistice și alte activități de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii. 

  • Dezvoltarea de programe proprii și în regim de parteneriat cu autoritățile publice din țara și străinătate. ( Imediat ce primul proiect va fi finantat vom incepe primele parteneriate cu primaria orasului Cluj-Napoca si cu alte autoritati publice ce s-ar putea implica in implementarea/materializarea proiectelor.) 

  •  Renovarea si ducerea în patrimoniu public a unor locuri și clădiri ce pot fi utilizate în scop cultural-artistic. (Prima cladire aflata in stare de degradare pe care dorim sa o transformam intr-un centru cultura, mai exact in Hotel Cultural este cladirea Hoteluli Continental Cluj-Napoca. Poti citi mai multe despre idee in pagina „Despre Hotel Conti” ) 

  •  Obținerea unor finanțări europene sau a unor donatii din partea publicului national si intenational cu scopul realizarii primului Hotel Cultural

  •  Realizarea unor acțiuni de cercetare științifică în domeniul cultural (Desi asociatii nostrii intreprind nenumarate activitati de cercetare, ne propunem ca in viitorul apropiat sa pornim cateva proiecte de cercetare amanuntita a culturilor locale si a elementelor ce ar putea face parte din patrimoniu imaterial sau care reprezinta un interes general public) 

  •  Îmbunătățirea sistemului educațional și cultural, precum și a traiului celor implicați in aceste domenii. (Acest lucru v-a putea fi demonstrat in momentul implementarii primului proiect de Hotel Cultural si o data cu crearea primei baze de date cu totalitatea persoanelor ce activeaza in domeniul artistic-cultural.) 

  • Creșterea economică locală și naționlă datorată creării unei game largi de evenimente de calitate, reprezentative pentru țară, și a unor noi spații culturale, interesante pentru turiști. (Principalul motiv pentru care artistii si mesterii nu sunt indeajuns de apreciati este lipsa promovarii si neimplicarea lor dintr-un circuit turistic. O data cu crearea unor programe locale, lunare de evenimente culturale, accesibile oricarui turist din tara sau de afara, schimbul de experienta va aduce si avantaje materiale zonei in care acestea se petrec.)

  •  Acordarea de consultanță și consiliere persoanelor interesate în domeniile cultural-artistic, al dezvoltării conștiinței civice, și al organizării de evenimente educative, precum și in alte domenii de interes general, ce privesc viața publică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu