Ce aduce nou in societate un Hotel Cultural?


In primul rand un Hotel Cultural aduce nou in societate conceptul de cazare intr-un „muzeu” sau intr-un „teatru”, oferind posibilitatea clientilor de a observa in detaliu ceea ce se intampla intr-o asemenea institutie inainte de inceperea spectacolelor si dupa stingerea reflectoarelor.

Cu alte cuvinte implicarea publicului in producerea spectacolului prin integrarea lui in activitatile ce au loc in spatele cortinei. Odata cu aceasta, prin introducerea Hotelului Cultural facem primul pas spre dezvoltarea industriei prieteniei in tara noastra(Romania).


Hotelul Cultural aduce prin aceasta, dar si prin toate celelalte activitati desfasurate in incinta, un nou tip de spatiu de divertisment si educatie.


Desi existenta atelierelor artistice, a expozitilor, a salilor de spectacol, a teatrelor, cursurilor si evenimentelor culturale nu poate fi trecuta cu vederea, mai ales in orasele studentesti sau in capitala, cu toate acestea nu exista, inca, o institutie care sa le inglobeze pe toate sub acelasi acoperis, clientul fiind nevoit mereu a decide din start ce gen de activitate recreativa trebuie sa aleaga pentru momentul respectiv.
Totodata, exista o serie de inovatii ce vor aparea o data cuconceptul Hotelului Cultural:


Crearea unei baze de date ce inglobeaza totalitatea artististilor care-si desfasoara activitatea in tara respectiva 


Locuri de munca pentru artisti, profesori si manageri culturali 
 
Crearea unor info-pointuri cultural locale ce fac trimitere la totalitatea evenimentelor culturale desfasurate in oras(regiune), indiferent de producator, precum si la restaurante cu specific local, ateliere ale artistilor independenti, locuri in care poate fi ascultata muzica cu specific national(local) sau locuri care in sine dezvaluie cultura sau spiritul traditional-local 

Valorificarea artististului in functie de calitatea prestatiei/productiei si nu de calificare sau experienta
Crearea unei noi metode de promovare a tinerelor talente locale prin promovarea lor intr-o institutie de interes national 
 
Evenimente de calitate desfasurate intr-o institutie de prestigiu la preturi accesibile majoritatii indivizilor reprezentanti ai clasei muncitoare 
 
Posibilitatea varstnicilor de a se implica in activitati recreative si productive, in cadrul unei institutii culturale 
 
Crearea unui nou tip de vacanta, in care atat copiii cat si parintii se bucura de activitati in urma carora invata ceva nou prin intermediul educatiei non-formale si a recrearii prin arta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu